Voor scholen

Workshops / Trainingen voor docenten:

Wil je graag het docententeam verder professionaliseren? Zoek dat niet verder! Ik geef al geruime tijd trainingen aan docenten op het vo en mbo met als doel om bij te dragen aan de ontwikkeling van de docent. Dit zodat het onderwijs bij jullie op school nog beter wordt en docenten nog meer handreikingen hebben om het onderwijs voor de leerling op een hoger niveau te krijgen. Voordat ik begon met trainingen en workshops geven heb ik jarenlang voor de klas gestaan en ben ik lange tijd zorgcoördinator geweest. Kijk voor meer informatie op de Wie ben ik pagina. 

Hieronder vind je een overzicht met voorbeelden van workshops / trainingen die ik bij jullie op school kan verzorgen. 

Klassenmanagement
Leer een klimaat te scheppen waarin leerlingen met succes kunnen leren en werken en schep daarmee voorwaarden voor succesvol onderwijs. Docenten die hun klas goed organiseren, bewerkstelligen ook betere leerresultaten bij de leerlingen. 

Leerlingen coachen
Hoe voer je een goed gesprek? Wat werkt er in gesprekken met leerlingen? Tijdens deze training leer je hoe je meer coachend kan werken. Leer bijvoorbeeld over het openen van een gesprek en leer de vraag van de leerling te verduidelijken. Dit op zo een manier waarbij de leerling de tools krijgt om verder te willen en te kunnen. 

Didactisch coachen
Leer leerlingen meer eigenaar worden van hun eigen leerproces en leer dit proces coachend te begeleiden. 

Motiveren van leerlingen
Leer op een motiverende manier lesgeven. 

Formatief handelen
Formatief handelen is een didactische strategie waarbij jij en de leerling zicht hebben op de ontwikkeling van de leerling. Leer wat het inhoudt, hoe jij het kan inzetten en wat het je oplevert. 

Workshops voor leerlingen:

Plannen en organiseren
Goed plannen en organiseren is belangrijk voor goede schoolprestaties. Maar hoe doe je dit eigenlijk en zijn er verschillende mogelijkheden?

Leervaardigheden
Goed geleerd en het cijfer valt tegen. Wel willen leren, maar waar moet je dan eigenlijk beginnen? Het komt regelmatig voor dat een leerling aangeeft moeite te hebben met leren leren. In deze workshop staat leren leren centraal.

De workshops worden op maat aangeboden, voor grote en kleine groepen. Ook individuele begeleiding /coaching is mogelijk. De omschrijvingen bij de workshops zijn algemene omschrijvingen en kunnen desgewenst aangepast worden. Neem contact op voor meer informatie. 

Ervaringen

“Leerzaam, eyeopener”
“Een hele fijne workshop met veel praktische tips die ik ook zal kunnen toepassen. De interactie onderling vond ik ook erg goed.”
“Leuk! Veel nieuwe dingen geleerd en leuke, interessante gesprekken gehad.”
“Erg fijn om alles op te frissen en weer nieuwe tips mee te krijgen om in de les toe te passen!”
“Ze wist waar ze het over had en dacht goed mee!”
“Meedenkend, enthousiast, begripvol.”
“Heel kundig en persoonlijk betrokken”
“Enthousiast, leuke voorbeelden, goede kennis”