Voor de leerling

Succesvol op school

Advies, Begeleiding en Coaching voor leerlingen bij wie het beter kan op school. Jongeren kunnen verschillende moeilijkheden ondervinden tijdens de schooljaren. Sommige jongeren hebben bijvoorbeeld een tekort aan motivatie, andere hebben faalangst, sommige hebben moeite met leren leren, andere zitten op het verkeerde schoolniveau en weer andere zitten even niet lekker in hun vel. Bij ABC-Studiesucces wordt de jongere weer op weg geholpen. Hier wordt geprobeerd om eruit te halen wat er in zit.

Voor wie

Voor jongeren van het voortgezet onderwijs, bao, mbo, hbo of wo bij wie het niet goed gaat op school en/of thuis. Vallen bijvoorbeeld je cijfers tegen? Doe je je best, maar lukt het niet? Heb je even niet zoveel zin in school en/of gaat het even niet goed met je? Misschien heb je last van concentratieproblemen, faalangst, ben je een onderpresteerder, of er komt niet uit wat er in zit. Je kan moeite hebben met plannen en organiseren en leren leren. Misschien heb je motivatieproblemen, kan je nog wat leren op het gebied van sociale vaardigheden, of zit je gewoon even niet lekker in je vel. Daarnaast is het ook voor groep 8 leerlingen die graag voorbereid willen worden op de overgang naar het voortgezet onderwijs (Brugklastraining).

ABC-Studiesucces biedt trainingen aan voor kleine groepen, maar ook individuele begeleiding is mogelijk. Alle diensten die hier onder beschreven worden kunnen als los onderdeel gegeven worden, maar verschillende diensten kunnen ook gecombineerd aangeboden worden. Dit is afhankelijk van de hulpvraag.

Trainingen:
Examentraining
Training Leren Leren
Training Plannen en Organiseren
Brugklastraining

Overige diensten:
Leervaardigheden
Motivatie
Faalangsttraining
Sociale vaardigheidstraining
Niet lekker in je vel
Bijles